Вагонка з Дуба

Як зробити в домашніх умовах коптильню

Відомо, як правило, два варіанти копчення – холодне і гаряче. Найбільш популярний гарячий спосіб. Це пов’язано з тим, що на гаряче копчення йде мінімум праці та швидкість приготування.

Копчення, при гарячій обробці проходить за два – 3:00. Температура диму максимально висока. При цій процедурі, продукти втрачають зовсім мало вологи, що робить їх м’якими і соковитими. Але єдиним, напевно, недоліком можна відзначити те, що копчені продукти зберігаються не дуже довго. Однак, додаткова подсушка продуктів гарячого копчення, виправить цей мінус і продовжить термін схоронності.

Розглянемо холодне копчення. Продукти копчення цього способу, проходять через нагрів холодним димом, але набагато довше ніж попередній варіант. Волога майже відсутня. Але якщо порівнювати обидва способи, терміни зберігання таких продуктів, значно вище.

Роблячи коптильню в домашніх умовах, слід знати, що найчастіше вона складається з трьох елементів. Отже перший елемент – це камери для копчення продуктів, далі це димохідна труба і нарешті вогнище.

Коптильня або камера для копчення являє собою якийсь резервуар з щільною закритою кришкою. У камері проробляється невеликий отвір для підведення диму. Саме труба димоходу служить для підведення диму від вогнища в камеру. Також димохідна труба охолоджує його до потрібної температури. Для того, щоб у диму був час охолонути, труба робиться максимально довгою. Спеціальна піч, в якій спалюються тирса і дрова, називається вогнищем. Саме вогнище і є джерелом диму.

Наприклад, ідеальне місце для міні-коптильні – горище. Метал, цегла та дошки, от і все, що необхідно використовувати для розміщення коптильні.

Форма звичайнісінької коптильні, нагадує платтяна шафа, розміри якого варіюються в довжину і ширину, від півметра до метра, а заввишки від півтора метра до двох метрів.

Якщо відсутній метал, то з легкістю, за наявності двох бочок, можна спорудити зовсім просту коптильню. Їх потрібно поставити одну на іншу. Поперечними перекладинами, на які будуть кріпитися продукти, обладнується верхня бочка. Також на верхню бочку щільно встановлюється дерев’яна кришка, з отвором для виходу диму.

Також отвір, тільки не для диму, а для закладки дров матиме нижня бочка. З тирси робимо вогнище. Маленький багаття з трісок, допоможе розпалити його. Якщо не виходить розвести вогонь, в ямку додаємо вугілля.

Ось ми і відповіли на питання, як зробити в домашніх умовах коптильню? Саме за такою інструкції можна спорудити будинку коптильню для копчення м’яса, наприклад.

 Як зробити в домашніх умовах коптильню – фото:

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:



З цим читають

  • Як зробити робота в домашніх умовах Відповідь ТУТ!

    У світі є дуже багато ідей, які відмінно підходять для того, щоб зробити робота в домашніх умовах. Приміром, ви можете зробити робота, який буде заміняти вам коханої людини, що знаходиться в іншо…

  • Як зберігати мед в домашніх умовах

    Як зберігати мед -Правильно Зміст: З найдавніших часів було відомо, що мед – корисний подарунок самої природи. Однак зараз ведеться досить багато суперечок про цінні властивості даного продукту….

  • Як почистити диван в домашніх умовах від плям і пилу

    Забруднення на м’яких меблів – явище дуже часте, а позбавлення від них – справа клопітка і трудомістка. Набагато простіше запобігти проблемі, застеливши улюблений диван щільним покривалом, яке на…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 5 =