Існує безліч способів побудувати стаціонарну коптильню. Хочу представити Вам один з них, найпростіший, раціональний і економний.

Найзручніше місце для будівництва міні-коптильні – ділянку приблизною площею 4 метри. При виборі місця не варто забувати про пожежну безпеку, тому слід вибирати місце віддалене від будівель.

Для початку потрібно розмітити на землі путь каналу димаря шириною приблизно 34 сантиметри, довгою 250 – 300 сантиметрів. Висота каналу становить 25 сантиметрів. Для того, що б побудувати коптильню, краще всього використовувати червона цегла товщиною 8,5 сантиметра. Враховуючи розмір цегли, зовнішня ширина каналу становитиме 51 – 54 сантиметри.

У кінці каналу зазначається місце для камери розміром не більше 1 квадратного метра. Висота – 120 – 150 сантиметрів. Найкращий матеріал – нержавіюча сталь.

Після розмітки землі, в потрібному місці копається підходяща за розмірами траншея.

Камеру потрібно розташувати вище топки, яка буде на початку каналу. Якщо немає природного підйому, можна зробити штучний, регулюючи глибину траншеї. Потім траншея укладається цеглою. Верхнє покриття каналу можна зробити з того ж цегли, або використовувати металеву пластину.

При будівлі коптильні, камера встановлюється в кінці каналу так, що б канал входив у неї на 20 – 30 сантиметрів.

У верхній частині коптильні встановлюється решітка, або ж загострені на кінцях гачки для продуктів. При цьому варто враховувати вагу продуктів копчення. Найкраще підійдуть металеві трубки діаметром 20 – 30 міліметрів.

Для заслінки коптильні добре підійде лист стали в 3 – 4 міліметри.

Матеріал для будівлі даху коптильні можна використовувати будь-який, в залежності від Вашого бажання. Найкраще підійде метал або дерево. Головне – що б дах був досить щільної для уникнення втрати диму і тепла, але при цьому треба враховувати те, що деяка кількість диму повинно виходити для кращого горіння дров.

Для дров найчастіше використовується вільха, незважаючи на те, що березові дрова горять краще. Так само добре підійдуть добре висушені дрова з гілок плодових дерев. Відмінний смак і аромат надає невелику кількість ялівцю, але при використанні його головне не переборщити, інакше отримані продукти матимуть занадто різкий аромат і смак.

У нас у продажу з’явилася коптильня для риби вітчизняного складання.

Статтю прочитали 4703 раз (а)


Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 6 =