Вафельниці дуже часто собою представляють 2 металеві плитки на петлях, при з’єднанні утворюють у вигляді сот малюнок. Вафельница нагрівається, змащуються маслом плитки, потім заливають тісто. Після цього вафельницю закривають і через кілька секунд вафля може бути готова.

Зараз вже практично всі на ринку представлені вафельниці – електричні. Підсмажують вафлі електричні вафельниці одночасно зверху і знизу, крім цього, практично у всіх таких вафельниць є спеціальне антипригарне покриття. У них випікати можна вафлі самих різних форм: круглі, квадратні, навіть у вигляді серця. Ряд вафельниць також забезпечується лампочкою або термостатом, лампочка сповістить вас про те, що вафельниця готова до роботи.

Є навіть цікаві моделі з контрольною додаткової лампою, спалахує, коли готові вафлі. Крім цього, на ринку представляються ручні вафельниці для готування на плиті. У наші дні є величезна різноманітність вафельниць – і деякі моделі з них випікати можуть дуже тонкі вафлі, такі, з яких згортати вафельні конуси дуже просто.

Види вафельниць і самих вафлею

В основному, вафлі, які роблять в вафельниці, бувають двох наступних видів: тонкі, після випікання їх легко скрутити в трубочку, бельгійські вафлі і об’ємні вафлі.

Всьому світу бельгійські вафлі відомі після Всесвітньої виставки в 1958 році, що пройшла в Брюсселі. Щоб приготувати самостійно дане ласощі, важливо купити для бельгійських вафель вафельницю. Вибираючи вафельницю для об’ємних вафель радимо увагу звернути на розмір і глибину осередків, від них залежить зовнішні якості вашого десерту.

Є два найбільш популярних види вафель бельгійських – Льєжські і Брюссельські. Льєжські вафлі овальної або круглої форми, вони твeрдие, дуже ситні, з шматочками карамелізованого цукру («цукрові перлини»). Брюссельські більш повітряні і м’які, прямокутної форми, подаються на стіл тeплимі. Зазвичай брюссельські вафлі подають посипаними цукровою пудрою, прямо зі збитими вершками, шоколадом, морозивом, або фруктами, в першу чергу з бананами або полуницею.

Якщо вам більше до смаку просто тонкі вафлі або вафельні трубочки, краще придбати вафельницю для тонких вафель. Вона відрізняється малою глибиною осередків, що рівномірно дозволяє пропікати тісто, і вафлі виходять хрусткими однаково як зовні, так і зсередини.

Залежить час випічки від того, які планується вафлі приготувати: чим вони більше часу знаходяться в вафельниці, тим виходять більш хрусткими.

Можна згорнути теплу вафлю легко трубочкою. Отриману після згортання трубочку доречно заповнити будь смачною начинкою на ваш смак: морозивом, згущеним вареним молоком, джемом або варенням.

Властивості вафельниць

Температурний контроль

Дозволяє температурний контроль встановлювати температуру згідно з вимогами конкретного користувача. Підрум’янені гарненько вафлі просто і легко випекти в Вафельницю, забезпечених контролем температури.

З покриттям антипригарним – мити не нагріваючі ручки дуже легко

Подібні ручки запобігають опіки, так як у вафельниць виконаний корпус з нержавіючої сталі і хрому. Для простоти застосування вибрати радимо не нагріваються пластмасові ручки.

Модифікатор текстури

Ця функція допомагає вафлі випікати або швидко, з хрусткою скоринкою, або не настільки швидко, але тоді вафлі виходять дуже м’якими.

Вафельниці мають квадратні форми

Дані моделі бездоганно підійдуть для великих сімей, так як ви зробити можете відразу 4 невеликих за розміром вафлі замість круглої однієї.

Для зберігання шнура відділення чи обертають навколо корпусу шнур

Така функція зношування шнура запобігає і забезпечує його зберігання.

Вибираємо вафельницю

Розміри і зовнішній вигляд

Вибираючи прилад, перевагу віддайте тому, який зможе зручно розташуватися у вашому затишному кухонній шафі. Є компактні і невеликі за розмірами вафельниці, у той час як інші займають куди більше місця. Ряд моделей забезпечується для зберігання шнура зручним відсіком. Вафельниці зустрічаються як з матовим, так і з глянцевим покриттям.


Розміри і форми пріготавліваемих вафель

Вафлі випікати ви можете самих різних розмірів і форм. Можна, наприклад, зробити вафлі паличками, які дуже зручно потім буде вмочати в соуси. Популярні вафлі У Бельгії у вигляді сердець. При належному бажанні ви можете випекти дуже тонкі вафлі, і після скачати їх у конуси і заповнити всередині кремом. Ряд вафельниць, випікати дозволяє по дві і більше вафель одночасно.

Багато вафельниці забезпечені регульованим термостатом, який пропонує чимало параметрів налаштування. Дані параметри можуть змінювати структуру і колір вафлі в процесі її випічки. За допомогою налаштування термостата ви можете добитися на вафлях хрусткої скоринки зверху при більш м’якому її середньому шарі. Даним чином, незалежно регулюючи час і температуру випічки випікати можна вафлі у відповідності зі своїми усіма перевагами.

Призначення вафельниці

Вибрати модель вафельниць, ви можете і тих, які випікають виключно вафлі або ж підберіть собі вафельницю, у якої є в комплекті також плоска сковорідка зі спеціальною ручкою. Ряд вафельниць навіть дозволяють, крім горезвісних вафель, піч прекрасні сендвічі, робити гриль і гамбургери. У даних моделей найчастіше є змінні плитки.

Певні моделі забезпечені для обмакувания відсіками.

Доглядаємо за вафельницею

Кулінарний антипригарний спрей це відмінна річ, так як більшість вафельниць наділені антипригарним покриттям, але використання при кожному сеансі готування спеціального спрея запобіжить прилипання вафель.

Не чистіть свою вафельницю, використовуючи жорстку щітку або абразивні засоби, адже очищення за допомогою абразивних засобів вафельниці може навіть призвести до відшаровування антипригарного покриття. Рекомендовано вафельниці дати охолонути і після, при м’якої бавовняної тканини видалити залишки жиру і тесту з поверхні плиток.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 13 =