Третій варіант

При виборі точила слідують звернути увагу на те, для яких типів заточування вона призначена. Наприклад, традиційні японські ножі роблять з одностороннім заточуванням. Якщо вибирати комбіновану точило для сталевих і керамічних ножів, слід пам’ятати, що сталеві ножі можуть бути азіатського і європейського типу. Азіатські ножі маю більш вузьку лінію заточки, кут заточування таких ножів становить 15 градусів. Європейські ножі мають заточку з кутом в 20 градусів.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Як точити керамічний ніж Домашні хитрості

    Як точити керамічний ніж? Якщо ви власник керамічного ножа, то вам сильно пощастило, адже такий «інструмент» не вимагає постійної заточки, як, наприклад, ножі з металу. Але з плином часу або в ре…

  • Чим і як заточити ніж Вікторінокс


    Огляд Чим і як заточити ніж Вікторінокс Ножики Victorinox взагалі-то маленькі, точити їх треба акуратно (на жаль, такий логічний висновок не всім приходить в голову). Але ніж точити? Крайку цим…

  • Як заточити напилок

    Напилки, широко застосовуються в слюсарній справі, з часом тупляться, втрачаючи колишні робочі якості. Обробка деталей таким «засаленим» інструментом стає незручною і непродуктивною. Особливо сил…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − four =