Мова піде про те, як зберігати чай (суху заварку). Кілька ввідних правил:
1) Чай краще не зберігати, а пити відразу.

Чим менше він зберігається, тим краще його смакові якості. 2) Якщо все-таки його зберігати, то краще робити це правильно. Або відразу його викинути. 3) Навіть при правильному зберіганні, чай не втрачає свої смакові якості всього 1-2 роки.

Потім його можна сміливо викидати.

1) Чай не терпить вогкості (гниє) і надмірної сухості (згоряє).

Але найсильніше псується від вогкості. 2) Чай не терпить холоду та спеки.

Найбільше псується від спеки, краща температура для зберігання кімнатна (17-19 градусів).
3) Чай не терпить сторонніх запахів.

Він легко їх вбирає і утримує. Тому чай при зберіганні повинен бути упакований герметично. Крім цього, чай не можна зберігати відкритим з ще однієї причини він просто видихається, ефірні масла з часом випаровуються.
4) Сухе чайну сировину це жива субстанція.

При зберіганні чай повинен дихати, в іншому випадку він почне задихатися, пріти і т. п. Т. е. повинен бути доступ повітря. Зрозуміло, між правилами (3) і (4) є протиріччя, але воно легко вирішуване (див. далі). 5) Чай не можна зберігати на світлі (особливо на прямому сонячному). Чай не можна зберігати в тарі з будь-яких протиприродних матеріалів: пластмаси, поліетилену, скла, паперу та картону низької якості, нехарчової жерсті.

Крім того, навіть добре упакований чай не зберігайте поруч з прянощами (також не можна зберігати звичайний чай поруч з ароматизованим), оцтом, гасом, копченою рибою, часником та іншими нюховими радощами. 1) жерстяних коробочках (з не дуже щільною кришкою, щоб чай міг дихати). Жесть повинна бути харчової, тобто не повинна окислюватися і т. п. 2) в дерев’яних коробочках (з берези, липи, ялівцю).
Дерево має бути добре просушено, і не повинно бути лаковані, пофарбовано і т. п. Тільки майте на увазі, що при зберіганні чаю в можжевельніковой коробочці дуже скоро і чай стане можжевельніковим ;)

3) в керамічних баночках або коробочках (найбільш древній і традиційний східний спосіб). Мабуть, керамічні чайниці це найкраща тара для зберігання чаю, т.
к. глина є живим пористим матеріалом. Саме в глиняній тарі чай з одного боку, упакований герметично, а з іншого боку, може дихати. Дещо гірше (але теж потягнуть) чайниці з порцеляни або фаянсу.

4) у паперових (картонних) коробочках (з хороших сортів щільного паперу без шкідливих, наприклад, фарбувальних добавок. 5) у щільних (двох-або тришарових) тканинних мішечках (бавовна, льон).
Дуже хороший варіант виходить при сполученні тканинного мішечка з будь коробочкою. Зрозуміло, зберігати треба в сухому темному місці, де немає запахів і кімнатна температура.

Найдоступнішим варіантом зберігання чаю, природно, є бляшані баночки з під самого чаю. Заведіть собі стрічку з маленькими наклейками (якими цінники в магазинах роблять) і просто маркіруйте чаї в тому випадку, якщо вміст банки не відповідає написам на ній. Успішного зберігання!.

Як зберігати чай


Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

dusinechaju пише: Як компетентно – судити по суті, не послухавши уважно)
1) Я НЕ зберігаю чай в банку від печива – це всього лише вихід для тих, хто не має можливість купити спеціальні банки.
2) як раз про Шу пуери я і говорив, що для них вік некритичний. Про вік йшлося про шени
Спасибо за експертну думку

maxgkorolev пише: Тоді і не викладай відео про те, в чому ти не розбираєшся. Розповідай казки друзям і своїм відвідувачам.

maxgkorolev пише: Будеш в Китаї, подивися як зберігають ТГ .. і яка там температура.

dusinechaju пише: Як компетентно – судити по суті, не послухавши уважно)
1) Я НЕ зберігаю чай в банку від печива – це всього лише вихід для тих, хто не має можливість купити спеціальні банки.
2) як раз про Шу пуери я і говорив, що для них вік некритичний. Про вік йшлося про шени
Спасибо за експертну думку

maxgkorolev пише: Тоді і не викладай відео про те, в чому ти не розбираєшся. Розповідай казки друзям і своїм відвідувачам.

maxgkorolev пише: Будеш в Китаї, подивися як зберігають ТГ .. і яка там температура.

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 4 =