Власна хлібопекарня – вигідний і прибутковий бізнес. Цей бізнес характеризується стабільним попитом на продукцію, високою рентабельністю і швидкою окупністю.

Своя пекарня: Початкові інвестиції

Розмір початкового капіталу для відкриття пекарні може становити 250.000 рублів, а до п’яти мільйонів.

Устаткування простий пекарні потужністю 350 кг хліба в зміну буде коштувати близько 195.000 рублів. У цю суму увійде оплата проектних та пуско-налагоджувальних робіт, а так само навчання персоналу. Устаткування більшої потужності: 500кг, 750, 1000, 1500 кілограм у зміну коштує дорожче, наприклад, обладнання з потужністю 2.500 кг. хліба в зміну обійдеться приблизно в 775 000 рублів.

Розмір початкових інвестицій залежить і від того як ви збираєтеся купувати приміщення під пекарню – орендувати, купувати чи побудувати. Найпростіший і дешевий шлях – укласти договір про спільну діяльність, з магазином, їдальні або рестораном і використовувати їх площі.

Оренда окремого приміщення буде набагато дорожче. Для пекарні потужністю 2.500 кілограм хліба на зміну необхідно приміщення в 120 квадратних метрів. Вартість оренди квадратного метра в Москві цілком може скласти 100 $ в рік. ціна залежить від зносу будівлі, віддаленість від метро, ​​наявності комунікацій і т.д.

Але найбільш витратним способом буде будівництво пекарні. На будівництво та проектування комплексу, що включає міні-пекарню, магазин і блок обслуговування потрібно приблизно 3.750.000 рублів, плюс оренда землі з правом викупу – 2.200.000 рублів.

Крім того в статтю витрат варто включити кошти на офіційні узгодження і дозволи (кілька мільйонів рублів) і на проведення необхідних комунікацій (вода, електроенергія, телефон).

Своя пекарня: Місцерозташування

Успіх пекарні в чому залежить від її місця розташування. Не варто розміщувати пекарню по сусідству з конкурентами. Взагалі попередньо краще провести маркетингові дослідження на предмет попиту і потреб потенційних покупців і проаналізувати діяльність конкурентів.

Само приміщенню також повинно відповідати жорстким санітарно-гігієнічним вимогам. Пекарні не рекомендується розміщувати в підвальних та напівпідвальних помещеніях.Потолкі і стіни повинні бути побілені, а стіни облицьовані плиткою або пофарбовані світлою фарбою до висоти 1,75 м. Підлога – водонепроникні. Необхідна наявність гарячої і холодної води та каналізації, вентиляції. Крім основного робочого залу потрібні підсобні та побутові приміщення: склад для борошна, склад для підсобного сировини, гардероб для персоналу, душова, туалет, мийка.

Своя пекарня: Штат

У штаті пекарні може бути від двох до семи співробітників, все залежить від потужності пекарні. Основні співробітники це -директор, бухгалтер, технолог, обслуговуючий персонал і прибиральниця.

На такому виробництві як хлібобулочний необхідно персонал навчати. Практично всі фірми, що поставляють обладнання, проводять навчання персоналу. Але на роботу краще брати професіоналів відразу, тому що випікати якісний хліб можуть тільки досвідчені фахівці. Шукати фахівців можна в спеціальних училищах та інститутах, а також переманювати з великих хлібозаводів.

Своя пекарня: Сировина і збут

Для виробництва хліба необхідно наступне сировину за ГОСТом: борошно пшеничне в / с. дріжджі пресовані. сіль, масло рослинне. Сировина найкраще закуповувати із запасом на тиждень. це теж необхідно враховувати при плануванні витрат.

І, нарешті, що стосується збуту готової продукції, можна торгувати самим, наприклад на вулиці з лотка або автомобіля (для цього знадобиться дозвіл), а можна збувати продукцію через місцеві роздрібні продуктові магазини і хлібні ларьки. Третій варіант – домовитися про співпрацю з їдальнею, рестораном або закусочної.

За оцінкою фахівців, рентабельність пекарні на сьогоднішній день знаходиться на рівні 40%. Практично не можливо з першого ж дня вийти на необхідну потужність, що забезпечує рентабельність. Обсяг своєї продукції прийдеться нарощувати поступово. Відповідно, це знижує прибуток отриману в перший рік роботи. Однак при грамотному підході до справи на окупність можна вийти вже через півроку.


За матеріалами сайту Equipnet.ru

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Як підібрати кондиціонер для квартири

    1. Визначаємося з типом кондиціонера моноблок, або спліт-система. (детально про це у статті “типи кондиціонерів”). Якщо ви вибираєте віконний моноблок, мобільний кондиціонер, або кондиціонер бе…

  • Газові котли та витрата газу в будинку

    Фактори витрати газу Як розрахувати обсяг споживаного газу самостійно? Чи перевитрата? Як зробити витрата більш економним? При установці газового котла в якості основного елемента опалення необх…

  • Як знизити вологість повітря в квартирі

    Ми щодня дивимося прогноз погоди, в якому телеведучі обов’язково говорять про такий важливий параметр, як вологість. При цьому даний параметр згадується як би швидкоплинно, і на ньому уваги не ко…

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 1 =