Тут шведи знайшлися, тільки росіяни. Їй богу іноземці.

Мармуровий чізкейк.

Продукти для основи і.

* 400 гр. печива (будь-якого, на ваш смак, я використовую Ювілейне – воно відмінно підходить)

* 60 гр. вершкового масла

* 2 ст. ложки какао (за бажанням, можна відразу купити шоколадне печиво)

Начинка:

* Сир вершковий Маскарпоне або Філадельфія – 600 гр. (кращі використовувати 2 види сиру, чізкейк буде менш жирним і за ціною вийде дешевше)

* Вершки – 70 гр. (жирність більше 20%)

* Цукрова пудра – 3 ст. л (якщо сир не солодкий, можна покласти побільше)

* Ванільна есенція – 1 ч. Л.

* Яйце – 3 шт.

* Лимонний сік – 2 ст. л.

* Шоколад – 70 гр. (або за смаком)

* Вишня – пару жмень (можна замінити на інші ягоди або фрукти)

Приготуємо покроково мармуровий чізкейк з вишнею

1. Робимо основу чізкейку. Печиво роздрібнюємо до пісочної крихти, додаємо до неї розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

2. Змащуємо форму (краще зі знімним дном) маслом, щоб чізкейк НЕ пригоряв. Дно форми можна викласти папером для випічки, щоб у майбутньому було легко його витягти.

3. Викладаємо суміш з крихти печива і масла у форму і утрамбовуємо цю основу. Можна зробити це руками, можна вирівняти основу будь-яких гладких предметом. Якщо хочете зробіть бортики з крихти, а можете їх не робити, припустимі і той і інший варіант. Кладемо форму з основою в холодильник хвилин на 15&# 8722; 20.

4. Готуємо начинку для нашого чізкейку. Беремо сир, він повинен бути кімнатної температури, розминаємо його виделкою. Коли сир стане м’якше, додаємо до нього цукрову пудру. По одному додаємо яйця і ваніль, перемішуючи суміш за допомогою міксера. Але не перестарайтеся зі змішуванням, чізкейк може вийти пухким. Додаємо вершки і пару ложок лимонного соку. Ще раз все добре перемішуємо.

5. Приблизно 1 5 частину начинки виливаємо в миску і додаємо до неї розтоплений шоколад. Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки суміш не придбає однорідний шоколадний відтінок. Шоколад можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці.

6. Дістаємо нашу форму з холодильника. Викладаємо на основу ягоди.


7. Заливаємо все білою начинкою. Вирівнюємо. Стежимо щоб не було бульбашок повітря.

8. За допомогою кондитерського шприца (або мішечка) додаємо шоколадну начинку.

9. На поверхні чізкейку за допомогою звичайної сірники робимо розводи, імітуючи мармуровий малюнок. Робиться це для краси, можна цього не робити.

10. Ставимо чізкейк в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на годину півтора. Якщо вам принципово відсутність тріщин на чізкейк – ставте його в духовку на водяну баню.

11. Після того як він буде готовий, вимкніть духовку і залиште його там поступово остигати. Через півгодини дістаємо чізкейк і даємо охолонути при кімнатній температурі.

12. Загортаємо чізкейк (разом з формою) в харчову плівку і ставимо мінімум на 4:00 в холодильник.

Існують сотні способів прикрасити чізкейк. Одні з найпростіших: присипати крихтою какао (можна зробити будь-який малюнок). прикрасити ягодами, вершками (і поставити в холодильник). прикрасити горіховою, мигдальної крихтою, змастити джемом для блиску

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 6 =