Вводимо йогурт в раціон малюка

* Кефір вводимо в харчовий раціон дитини таким чином. Перший раз даємо 3-4 чайних ложечки, після чого догодовувати грудним молоком. Протягом дня спостерігаємо за станом дитини і реакцією організму на новий продукт.

Якщо все нормально, то наступного дня збільшуємо дозу в два рази і так далі (1-й день 15-20 мл, другий день 30-40 мл, третій день 60-80 мл, четвертий 120-160 мл).

Весь цей час догодовувати дитинчати грудним молоком. ** По досягненню необхідного результату (150-160 мл кефіру) починаємо додавати в кефір сир. Перший день 1 чайна ложечка.

Другий дві ложки. Таким темпом доходимо до 30 грам (30 г для дітей 6-8 місяців, 50 г для дітей старше 8-ми місяців). У підсумку отримуємо друге годування, повністю заміщене 150 мл кефіру + 30 г сиру. У таку суміш можна додавати трохи цукру.

Це залежить від смакових пристрастей малюка. У подібному ритмі (3-4 годування грудьми і 1 годування кефіром з сиром) живемо до 7-го місяця. * Починаємо замінювати ще одне годування бажано останнє, перед нічним сном. Використовуємо молочно-круп’яні каші.

Три види найбільш раціональні гречана, вівсяна, рисова.
Схема введення нового продукту та ж: перший день 3-4 ложечки + грудне молоко / адаптована молочна суміш, другий день в два рази більше каші + грудне молоко / адаптована молочна суміш і так далі.

У кінцевому підсумку ви повинні повністю замінити одне годування молочно-круп’яної кашею. * Замінюємо третій годування. Час введення в дитячий раціон овочів і фруктів має збігтися з появою у дитини хоча б одного зуба.

Якщо є хоч один немає питань, починаємо овочі.
Якщо ні, що малоймовірно, давайте ще трохи почекаємо.

Для початку проводимо пробне годування овочевим відваром потрібно перевірити, як дитина відреагує на овочі. У перший день пропонуємо 30-50 г, на другому в два рази більше. Якщо все нормально переходимо на овочевий суп або на овочеве пюре і, поступово збільшуючи дозу, повністю замінюємо овочами одне з годувань. 2-3 тижні годуємо овочевим блюдом, потім, за аналогією з овочами, здійснюємо пробу на м’ясо варимо суп не на воді, а на м’ясному бульйоні (ідеально – курка).

Якщо проблем не виникло безпосередньо в суп додаємо протерті м’ясо, ще через пару днів, знову-таки безпосередньо в суп, – круто зварений жовток курячого яйця на початку 1/5 частину, потім побільше.
У кожному разі, до однорічного віку більше половинки жовтка не треба. ** З цього періоду збільшуємо кількість сиру до 50 р. * Овочеві супи і пюре найрізноманітніші – і за складом овочів, і по виду м’яса лише б не дуже жирне. Картопляне пюре з молоком і з протертим м’ясом. З 10-ти місяців можна приготувати суп не на м’ясному, а на рибному бульйоні.


Даємо дитині і яєчний жовток, і рослинне масло (в їжу, звичайно ж, а не з ложки).
** Молочно-круп’яні каші найрізноманітніші. Додаємо в них шматочки фруктів. *** Дитину до року бажано хоча б 1 раз на день годувати грудним молоком.

Після року це вже не має особливого біологічного сенсу. Адаптовані молочні суміші цілком можна давати і до 1,5 і до 2-х років 1 раз на день.

Увага! Здійснюючи будь-які поживні проби і нововведення пам’ятайте: наше головне завдання зберегти малюкові здоров’я, а чим дитина старша, – тим менш небезпечні для нього експерименти, пов’язані з харчуванням. Завжди будьте обережні з генетично нерідними продуктами (чого не їв прадідусь, і нам не треба). Діти з малозабезпечених сімей рідше хворіють, насамперед, тому, що не вистачає коштів на заморські делікатеси.

Всі подробиці теми прикорму ви зможете знайти в книзі доктора Комаровського Здоров’я дитини і здоровий глузд його родичів розділ Докорм і прикорм! Автор:.

Вводимо йогурт в раціон малюка

Прочитати статтю повністю.


Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =